Spenatsoppa med ost

Dela med ditt sociala nätverk:

Eller så kan du kopiera och dela den länk

Ingredienser

Antal portioner:
1 gul lök(ar)
3 msk olivolja
0.5 tsk riven muskotnöt
2 krm cayennepeppar
500 g hackad spenat
3 dl grädde
8 dl vatten
2 tärningar grönsaksbuljong
3 dl riven ost
salt & peppar

Spenatsoppa med ost

Egenskaper:
  • Glutenfri
  • Vegetariskt
  • 30 min
  • 4 portioner
  • Lätt

Ingredienser

Steg

1
Klar

Skala och finhacka löken. Fräs löken i olivoljan i ca 10 minuter tills den mjuknat och fått fram sötman. Den får absolut inte brännas vid. Krydda med muskotnöt och kajennpeppar.

2
Klar

Tillsätt den spenaten (behöver inte tinas om den varit fryst) och rör om. Blanda ner grädde, vatten och buljongtärningarna. Låt småkoka i 10-15 minuter.

3
Klar

Smaka av med salt och peppar. Ta bort kastrullen från värmen och blanda ner osten. Dekorera ev. tallrikarna med färsk spenat och/eller ringla lite grädde på toppen och servera med nykokt ägg.

föregående
Halloumiburgare
nästa
Vitlökssås med citron och dill
föregående
Halloumiburgare
nästa
Vitlökssås med citron och dill

Lägg till kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.