Tomatsoppa med tortellini

Dela med ditt sociala nätverk:

Eller så kan du kopiera och dela den länk

Ingredienser

Antal portioner:
250 g färsk tortellini
1 st gul lök(ar)
2 st vitlöksklyftor
6 dl vatten
400g krossade tomater
1 tärning grönsaksbuljong
1,5 tsk oregano
1,5 tsk basilika
0.5 dl grädde
70 g babyspenat
olivolja
chiliflakes
salt & peppar
Topping
4 ägg
2 dl riven ost ex. cheddarost
färsk basilika

Tomatsoppa med tortellini

Egenskaper:
  • Glutenfri
  • 30 min
  • 4 portioner
  • Lätt

Ingredienser

  • Topping

Steg

1
Klar

Koka äggen ca 4-5 minuter så de får en krämig gula. Hacka under tiden vit- och gul lök fint.

2
Klar

Värm upp en knapp matsked olivolja i en gryta och fräs löken ett par minuter tills den mjuknat något. Häll sedan ner vatten, krossade tomater, buljongtärningen och örterna. Låt koka upp.

3
Klar

Lägg ner tortellinin i tomatsåsen och koka tills de är klara. Häll sedan ner grädden och spenaten och koka upp. Krydda såsen med chiliflakes, salt och peppar efter smak.

4
Klar

Servera soppan toppad med den rivna osten, två ägghalvor och lite basilikablad.

föregående
Mockarutor / Kärleksmums
nästa
Klassisk makaronilåda
föregående
Mockarutor / Kärleksmums
nästa
Klassisk makaronilåda

Lägg till kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.