Ingredienser
-
100 g smör
-
2.5 dl vetemjöl
-
2 msk kallt vatten
-
1 pkt baconca 125 g
-
1 st paprika
-
1 st gul lök(ar)
-
0.5 purjolök
-
2 st chili
-
1 dl riven mozzarellakan ersättas med valfri ost
-
2 st ägg
-
0.5 dl mjölk
-
0.5 dl grädde
-
salt & peppar
Steg
1
Klar
|
PajdegenSkär smöret i tärningar och fördela det i mjölet med fingrarna till en grynig massa. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop det till en deg. Tryck ut pajdegen i en ugnssäker form (ca 26 cm). Förgrädda pajskalet i ugnen i ca 10 minuter. |
2
Klar
|
FyllningKlipp eller skär baconen i småbitar. Dela, kärna ur och hacka paprikan. Skala och hacka löken. Dela chilin i två bitar och ta ut kärnhuset och alla kärnor (lättast med en tesked). Skär chilin i strimlor och dela dom i mindre bitar. |
3
Klar
|
Stek baconen i en stekpanna ett par tre minuter tills fettet börjar friges. Tillsätt paprika, purjolök, lök och chili i pannan och fräs ytterligare ett par minuter tills allt mjuknat något. |
4
Klar
|
Lägg grönsaks- och baconblandningen i pajskalet och strö över den rivna osten. Vispa upp äggen och tillsätt mjölk. Salta och peppra. Häll blandningen i pajskalet och grädda pajen i ca 25 minuter i ugnen tills den fått fin färg. |