Ingredienser
-
1 burk kikärtor1 burk ~ 400g ink. spad
-
4 msk ljus tahini
-
1 vitlöksklyftor
-
1 citron
-
1 tsk salt
Steg
1
Klar
|
Sila av kikärtorna, men spara spadet från burken. Riv citronzest från citronen och pressa sedan ut saften från den. |
2
Klar
|
Mixa ihop tahinai, salt, citronsaft och pressad vitlök med en stavmixer eller en matberedare i ca 1 minut tills du får en fast vit massa. Späd massan med lite av spadet tills det blir krämigt. Tillsätt kikärtorna till massan och mixa ytterligare ca 2 minuter. Skrapa ner kanterna med jämna mellanrum så allt bli mixat ordentligt. |
3
Klar
|
Smaka av hummusen med citronzest och ev. lite mer salt, citronsaft eller vitlök efter smak. Fortsätt sedan mixa ihop allt tills kikärtorna är helt finfördelade. Börja sedan sakta späda ut hummusen med spadet (eller vatten om det är slut) medan mixern är igång. Fortsätt mixa tills röran är len och krämig, den ska varken vara för lös eller för torr i konsistensen. |
4
Klar
|
Servera hummusen direkt eller förvara i kylskåp tills den ska användas. Den klarar sig i kylskåpet ca 3-4 dagar utan problem. Ringla över olivolja och servera som en god dippa med grönsaksstavar eller som tillbehör till maten. |