Kuvertbröd

Dela med ditt sociala nätverk:

Eller så kan du kopiera och dela den länk

Ingredienser

Antal portioner:
100 g smör
5 dl mjölk
50 g jäst
2 tsk salt
2 tsk socker
14 dl vetemjöl
1 st ägg
vallmo- eller kumminfrön

Kuvertbröd

Egenskaper:
  • Vegetariskt
  • 80 min
  • 30 portioner
  • Lätt
  • 250 ℃

Ingredienser

Tips

Dela

Receptet är för mindre bullar, men det går utmärkt att göra större matbröd av degen också. För frukostbullar dela upp degen och rulla till bullar á ca 70-80 gram styck. För ett helt matbröd, forma hela degen till ett bröd och grädda. Brödet är klart när innertemperaturen är 97 grader.

Steg

1
Klar

Smält smöret in en kastrull. Ta av den från plattan och häll ner mjölken.

2
Klar

Smula ner jästen i en degbunke och tillsätt salt, socker och mjölkblandningen. Tillsätt det mesta av mjölet (spara ca 1 - 1,5 dl) och arbeta ihop degen tills den blir blank och smidig. Täck över och ställ åt sidan ca 40-45 minuter.

3
Klar

Stjälp upp degen på ett bakbord och arbeta ihop degen tillsammans med det sparade mjölet. Dela degen i lika stora delar. Forma brödet till bullar, rosenbröd, tekakor, gifflar eller liknande. Lägg bröden på på en plåt och täck med duk och jäs till dubbel storlek.

4
Klar

Pensla bröden med uppvispat ägg och strö över ex. vallmofrö eller kumminfrön. För lite extra sälta, strö även över lite flingsalt. Grädda bröden ca 10 minuter i ugnen. När bröden är klara, ställ dom gärna på ett galler och låt svalna.

föregående
Spenatfylld pastarulle
nästa
Vetetortillas
föregående
Spenatfylld pastarulle
nästa
Vetetortillas

Lägg till kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.