Ingredienser
-
250 g färsk tortellini
-
1 st gul lök(ar)
-
2 st vitlöksklyftor
-
6 dl vatten
-
400g krossade tomater
-
1 tärning grönsaksbuljong
-
1,5 tsk oregano
-
1,5 tsk basilika
-
0.5 dl grädde
-
70 g babyspenat
-
olivolja
-
chiliflakes
-
salt & peppar
-
Topping
-
4 ägg
-
2 dl riven ostex. cheddarost
-
färsk basilika
Steg
1
Klar
|
Koka äggen ca 4-5 minuter så de får en krämig gula. Hacka under tiden vit- och gul lök fint. |
2
Klar
|
Värm upp en knapp matsked olivolja i en gryta och fräs löken ett par minuter tills den mjuknat något. Häll sedan ner vatten, krossade tomater, buljongtärningen och örterna. Låt koka upp. |
3
Klar
|
Lägg ner tortellinin i tomatsåsen och koka tills de är klara. Häll sedan ner grädden och spenaten och koka upp. Krydda såsen med chiliflakes, salt och peppar efter smak. |
4
Klar
|
Servera soppan toppad med den rivna osten, två ägghalvor och lite basilikablad. |