Gnocchi är mjuka nudlar eller klimpar som lättast görs av pressad potatis. I Italien används ofta rätter med gnocchi som förrätt, eller som alternativ till vanlig pasta. Svamp, tomatsås eller pesto är perfekta tillbehör till gnocchi.
Spenatsoppa är både lätt att göra, nyttigt och framför allt riktigt gott. Här piffar vi upp den med lite välsmakande ost. Serveras med nykokta ägghalvor.
Som namnet antyder på italienska så innehåller denna pastarätt bara ett fåtal komponenter, bland annat olivolja och vitlök. Och mycket av det också. Lätt att göra, med rena fina smaker. Inget för den som ogillar olivolja.
Fylld schnitzel, lättlagad vardagslyx. Den smakrika osten tillsammans med den rökta skinkan ger det där lilla extra till smaken. Servera med nygjord béarnaisesås.
Panpizza bakas normalt i en stål- eller gjutjärnspanna, och är i regel tjockare än en klassisk italiensk pizza. Oljan i pannan gör degen krispig och god.
Nyckeln till denna delikata chili con carne är tid, mycket tid. Den ska stå och koka till sig i timmar för att bli som bäst. Servera med surdegsbröd och grekisk yoghurt.
Bruschetta är en maträtt från centrala Italien som vanligen serveras som antipasto eller tilltugg. Den består av grillat bröd med vitlök gnuggad på samt olivolja och salt. Bruschetta kan ätas som den är eller med olika pålägg som hackade tomater,...