Låg värme och lång tid är nyckeln till denna delikata måltid. Sidfläsket smälter i munnen och den rökta smaken ger den extra kryddan. Serveras med potatismos, stekt svamp och lingonsås.
En lätt och delikat måltid med inspiration från Italien. Crêpesen fylls med en blandning av ricottaost och finhackad spenat. Serveras med en krämig parmesansås.
Bearnaisesås är en klassiker som används till bland annat stekt kött. Den är inte speciellt svår att göra, men kan skära sig om man inte gör rätt. Genom att använda en mixer för att blanda ihop såsen, är risken minimal att...
Den jordiga karaktären från rödbetor ger detta färgstarka brödet det där lilla extra. Den röda färgen ger även brödet den visuella wow-faktorn vid servering.
Som med de flesta bröd smakar den som bäst när den fortfarande är rykande varm. De som blir över skivas och fryses med fördel ner för att tinas upp senare, exempelvis i en brödrost.
Fylld schnitzel, lättlagad vardagslyx. Den smakrika osten tillsammans med den rökta skinkan ger det där lilla extra till smaken. Servera med nygjord béarnaisesås.
En riktig klassiker, och så fantastiskt gott. Det är svensk husmanskost när den är som bäst. Kålpudding är tämligen enkelt att göra, och perfekt som matlåda då man lätt kan göra ganska stora mängder.